Ugradbeni sudoperi - LIRA serija granitnih sudopera

AQUASANITA je mlada kompanija sa željom za razvitkom, stoga nije čudo što se pod kraj 2015 godine pojavila još jedna kvalitetna serija granitnih sudopera.
Kao i većina sudopera ovog proizvođača, sva tri modela serije su ugradbena, tj. ugrađuju se na standardan način polaganjem na izrez u radnoj ploči.

Serija LIRA sastoji se od 3 modela sudopera, a već početni model serije prilagođen je korisnicima koji vole prostranost i kojima je komfor jedan od najbitnijih čimbenika pri odabiru.

Sudoper Lira SQL101AW - najmanji je od triju modela, međutim krasi ga veliki i prostran bazen koji će sigurno zadovoljiti eventualnu potrebu za velikim sudoperom, ali uz znatnu uštedu prostora na radnoj ploči.
Dimenzije ovog sudopera su štedljivih 780 x 500 milimetara uz dubinu prostranog bazena od čak 200 mm.
Za ugradnju ovog sudopera potrebno je planirati kuhinjski ormarić od 60 cm širine.

Sudoper Lira SQL151AW - jedan od zasigurno najprostranijih glavnih bazena ovakvog tipa sudopera, glavni je atribut koji krasi ovaj model. Izuzetno mala širina pregrade koja dijeli veliki od malog bazena omogućava maksimalnu veličinu glavnog bazena, bez velikog smanjenja manjeg priručnog bazena. Uz ovaj je model također moguće i korištenje dodatne ocjedne posude koja omogućava praktičniju pripremu namirnica.
Dimenzije ovog modela je 980x500 mm a dubina glavnog bazena je 200 mm. Dubina manjeg bazena je 120 mm.
Za ugradnju ovog sudopera također je potrebno planirati kuhinjski ormarić od 60 cm širine.

Sudoper Lira SQL201AW - jednostavno najveći model AQUASANITA proizvođača. Dva velika bazena i prostrani ocjeđivač uklopit će se u velike kuhinje aktivnih kuhara i kuharica. Polica za slavinu i eventualnu dodatnu opremu, poput dozatora deterđenta ili prekidača za drobilicu otpada, pametno je smještena s obje strane manjeg bazena. Na ovaj način sudoper dolazi spreman za ugradnju u oba smjera. Desno ili lijevo, ovisno o željama korisnika.
Dimenzije sudopera su 1160 x 500 mm, a za ugradnju ovog sudopera potreban je značajan prostor na radnoj ploči, i širina ormarića od 80 cm. Ako sudoper ugrađujete u početni elemenat, širina istog mora biti 90 cm.
Dubina oba bazena je izdašnih 20 cm.